GYERE EL! BEMUTATJUK A BÖRTÖNRÁDIÓ-PORJEKTET

szerző: Judit / vasárnap, 15 június 2014 / Kategória: Börtön rádió

Mikor?

Június 22-én 18 órakor várunk először, de rendszeres találkozókat tervezünk, ahol mindig beszámolunk az eredményeinkről, és te is kérdezhetsz, elmondhatod a véleményed.

Hol?

Frisco Kocsma és Kávézó IX. kerület Mátyás utca 11. (a Ráday utcából nyílik)

Mit?

Ha eljössz, bemutatjuk a Börtönrádió-projektet, melyet a Váci Fegyház és Börtön az Adj Hangot Egyesülettel közösen indított el idén májusban. Az ötlet 2013 elején született meg, a lényege pedig az, hogy – brit példa nyomán – egy zártláncú hálózaton keresztül fogvatartottak készítenek fogvatartottak számára rádióműsort. A program mára került olyan fázisba, hogy már eredményekről is beszámolhatunk.

Miért?

Célunk a börtön falain belüli információ áramlásának elősegítése, a „jó példák” révén a kintiekkel való kapcsolattartás megkönnyítése, a benti élet elviselhetőbbé tétele, a konfliktusok minimalizálása, a szabadulók visszasegítése a falakon túli életbe – közvetetten a reintegráció és a pozitív énkép felépítése. Ennek érdekében egy olyan tréninget állítottunk össze, amely felkészíti a jövendő stúdiósokat arra, hogy a műsorötlettől a műsorkészítésen át az adásig mindent maguk csináljanak. Biztosak vagyunk abban, hogy programunk jó ügyet szolgál, és hogy sikeres lesz. Ez utóbbi záloga, hogy most ugyan még csak Vácott vagyunk jelen, de tárgyaltunk más börtönök parancsnokaival, és mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk. Reméljük, hogy a Börtönrádió országos hálózattá bővül.

Kik?

Jelenleg az Adj Hangot Egyesület alelnöke, Hajdú Judit pszichológus, Benkő Henrietta marketing közgazdász/pszichológus, Megyeri Zsuzsanna pszichológus/újságíró és Braun Zsolt rádiós és kommunikációs szakember vezetik a tréninget.

Miért hívunk téged?

Szívesen várunk ötleteket a folytatáshoz és segítséget a további megvalósításhoz, akár elméleti, akár gyakorlati téren. Munkánkat egyelőre mi is önkéntes alapon végezzük, de szeretnénk szponzorációs, illetve pályázati pénzeket szerezni. Ha már a kezdetektől bekapcsolódnál ebbe az úttörő jellegű programba, itt az alkalom, hogy bevesd a kreativitásod, segíts kialakítani a kereteket, egyszóval: csapattaggá válj!

Elsősorban ilyen feladatokra várunk jelentkezőket:

– pályázatírás és pályázatfigyelés

– honlap- és facebook-oldal karbantartása

– népszerűsítésünk marketing- és médiaeszközökkel.

Ha mindezek mellett van más ötleted, ha kíváncsi vagy arra, hogy mit is csinálunk, vagy egyszerűen csak kérdéseket szeretnél feltenni, akkor is gyere el!

Ha mégsem tudsz eljönni, de ismersz valakit, akit érdekel az ötletünk, kérjük, továbbítsd a levelünket!

 

Szeretettel és kíváncsian várunk!

Adj Hangot Egyesület

FEL
Adj Hangot

Facebook