Különdíjat kaptunk Londonban!

szerző: Judit / szombat, 08 november 2014 / Kategória: Börtön rádió

Hajdu Judit, az Adj Hangot Egyesület alelnökének beszámolója:

 Idén Londonban tartották az angol Börtönrádiósok Egyesületének éves konferenciáját. Jó érzés volt, hogy most már nem csak mint információra éhes megfigyelő, hanem mint az angol példát a magyar körülményekhez igazító börtönrádiósok képviselője, előadóként is részt vehettem.

 Megtiszteltetés volt az illusztris társaságba meghívást kapni. Az előadók között voltak rádiósok, oktatási szakemberek, sőt a Börtön és a Pártfogói Rendszerért felelős miniszter is jelen volt és válaszolt a résztvevők mintegy ötödét kitevő szabadultak kérdéseire is, amelyek tiszteletteljesek, ámde lényegre törőek voltak.

 Rádióműsor is készült a konferencián. A Kívülről belülre c. havonta jelentkező műsorban volt elítéltek beszélnek sikerekről és kudarcokról, hogy felkészítsék a fogvatartottakat a szabadulás utáni életre. A BBC munkatársai önkéntes munkában készítik a műsort. Három nemrég szabadult volt rádiós mesélt a színpadon arról, mit adott nekik a börtönben a rádiós munka.

 Később egy másik volt börtönrádiós a tökéletes rádiós interjú titkáról faggatta a BBC egyik tapasztalt műsorkészítőjét.

 A legnagyobb meglepetés azonban a végén ért. Ismét egy korábban elítélt rádiós és költő irányította az eseményeket, amikor a Nemzeti Börtönrádió díjait adta át. Legnagyobb meglepetésemre egyszer csak, bár kissé törve, de mégis kivehetően, az Adj Hangot Egyesület képviselőjét szólították a színpadra, hogy a magyarországi törekvéseket Különdíjjal jutalmazzák.

 Azt hiszem ennél nagyszerűbb ajándékot nem hozhattam volna Londonból a “Rács Fm” rádiósainak.

FEL
Adj Hangot

Facebook