Különdíjat kaptunk Londonban!

szerző: Judit / szombat, 08 november 2014 / Kategória: Börtön rádió

Hajdu Judit, az Adj Hangot Egyesület alelnökének beszámolója:

 Idén Londonban tartották az angol Börtönrádiósok Egyesületének éves konferenciáját. Jó érzés volt, hogy most már nem csak mint információra éhes megfigyelő, hanem mint az angol példát a magyar körülményekhez igazító börtönrádiósok képviselője, előadóként is részt vehettem.

 Megtiszteltetés volt az illusztris társaságba meghívást kapni. Az előadók között voltak rádiósok, oktatási szakemberek, sőt a Börtön és a Pártfogói Rendszerért felelős miniszter is jelen volt és válaszolt a résztvevők mintegy ötödét kitevő szabadultak kérdéseire is, amelyek tiszteletteljesek, ámde lényegre törőek voltak.

 Rádióműsor is készült a konferencián. A Kívülről belülre c. havonta jelentkező műsorban volt elítéltek beszélnek sikerekről és kudarcokról, hogy felkészítsék a fogvatartottakat a szabadulás utáni életre. A BBC munkatársai önkéntes munkában készítik a műsort. Három nemrég szabadult volt rádiós mesélt a színpadon arról, mit adott nekik a börtönben a rádiós munka.

 Később egy másik volt börtönrádiós a tökéletes rádiós interjú titkáról faggatta a BBC egyik tapasztalt műsorkészítőjét.

 A legnagyobb meglepetés azonban a végén ért. Ismét egy korábban elítélt rádiós és költő irányította az eseményeket, amikor a Nemzeti Börtönrádió díjait adta át. Legnagyobb meglepetésemre egyszer csak, bár kissé törve, de mégis kivehetően, az Adj Hangot Egyesület képviselőjét szólították a színpadra, hogy a magyarországi törekvéseket Különdíjjal jutalmazzák.

 Azt hiszem ennél nagyszerűbb ajándékot nem hozhattam volna Londonból a “Rács Fm” rádiósainak.

FEL
Adj Hangot

Facebook

Meghívó az első Börtönrádió konferenciára
Az Adj Hangot Egyesület és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tisztelettel meghívja Önt az első Börtönrádió konferenciára.
A konferencián bemutatjuk a magyarországi börtönrádiók működésének eddigi tapasztalatait a bv és a rádió képviselőinek szemével, más civil szervezetek rácsokon belüli tapasztalataiba is bepillantást nyerhetünk...
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL1FMYVI1RkIya2RjIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
* Adatait bizalmasan kezeljük
Ajánlja fel adója 1%-át egyesületünknek!

Nem árulunk el titkot, hogy egy non-profit szervezet, mint a mienk is, egyik nagy anyagi segítségét az Önök SZJA 1%-ának felajánlása jelenti.
Ezzel a lehetőséggel minden adófizető állampolgár élhet, eldöntheti, melyik szervezetet támogatja úgy, hogy neki semmibe nem kerül.
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hiszen ha nem nyilatkozik, az államkasszába megy a pénz, pedig az 1% egy-egy szervezet létét jelentheti.

Adószámunk: 18519651-1-13
Köszönjük felajánlását! Adatait bizalmasan kezeljük!
Ajánlja fel adója 1%-át egyesületünknek!
Adószámunk:
18519651-1-13
Köszönjük felajánlását! Adatait bizalmasan kezeljük!