Resztoratív technikák a büntetés-végrehajtásban

szerző: Judit / kedd, 21 április 2015 / Kategória: Híreink

Resztoratív technikák a büntetés-végrehajtásban: újabb konferencián mutatkozik be a börtönrádió!

Június 10. és 12. között Budapesten kerül megrendezésre a Resztoratív Gyakorlatok Nemzetközi Intézete által szervezett konferencia, amelyen mi is ott leszünk, s elkísér minket egy rádiós fogvatartott is!
A konferencia központi témája a különböző resztoratív technikák alkalmazása az igazságszolgáltatásban, vagy az ahhoz valamiképp kötődő területeken: oktatásban, munkahelyen, különböző közösségekben.
A resztoratív (azaz helyreállító) gyakorlatok célja, hogy a konfliktusban érintett személyek szükségleteinek feltárásával oldja fel azt, és állítja helyre a károkat. Konfliktusban érintett személyek alatt pedig nem csak az elkövetőt, hanem a sértettet is értjük! A módszer tehát lehetőséget biztosít arra, hogy az érintettek közötti kapcsolat is helyreálljon, ne “csak” a kár kerüljön megtérítésre.
A resztoratívFogalom magyarázata:Helyreállító gondolkodás az amerikai navajo indiánok és az új-zélandi maorik hagyományaira épül. Ezek a népek a normasértő személyt nem büntetik és nem zárják ki a problémamegoldás folyamatából, hanem az érintettek közösen dolgozzák fel a sérelmeiket. Az alternatív vitarendezési eljárásokat, ezen belül a resztoratív technikákat világszerte megannyi pedagógus alkalmazza.
Mi pedig a konferencián elmondjuk, hogyan illeszkedik a sorba a börtönrádió módszertana.

Bővebb információ: Itt…

FEL
Adj Hangot

Facebook

Meghívó az első Börtönrádió konferenciára
Az Adj Hangot Egyesület és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tisztelettel meghívja Önt az első Börtönrádió konferenciára.
A konferencián bemutatjuk a magyarországi börtönrádiók működésének eddigi tapasztalatait a bv és a rádió képviselőinek szemével, más civil szervezetek rácsokon belüli tapasztalataiba is bepillantást nyerhetünk...
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL1FMYVI1RkIya2RjIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
* Adatait bizalmasan kezeljük
Ajánlja fel adója 1%-át egyesületünknek!

Nem árulunk el titkot, hogy egy non-profit szervezet, mint a mienk is, egyik nagy anyagi segítségét az Önök SZJA 1%-ának felajánlása jelenti.
Ezzel a lehetőséggel minden adófizető állampolgár élhet, eldöntheti, melyik szervezetet támogatja úgy, hogy neki semmibe nem kerül.
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hiszen ha nem nyilatkozik, az államkasszába megy a pénz, pedig az 1% egy-egy szervezet létét jelentheti.

Adószámunk: 18519651-1-13
Köszönjük felajánlását! Adatait bizalmasan kezeljük!
Ajánlja fel adója 1%-át egyesületünknek!
Adószámunk:
18519651-1-13
Köszönjük felajánlását! Adatait bizalmasan kezeljük!